Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2011 00:31 - Столична община или изкуството да не правиш нищо за гражданите
Автор: darkangel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5159 Коментари: 2 Гласове:
0



С няколко думички ще опиша продължаващата ни сага със Столична голяма община. Сага, сага, колко да е сага? Всъщност аз не искам нищо повече освен хората, които сме си избрали да ни управляват да си спомнят от къде са тръгнали и да си свършат работата.
А всъщност за каквоо иде реч в крайна сметка?
Негодувам и се боря против неправилно паркираните автомобили в района, където живея. Негодуванието ми е за това, че с безогледното си паркиране тези хора поставят в опастност живота на нашите деца. Може би ще се запитате защо ли? Ами защото мястото на импровизирания паркинг е точно пред училище, на пешеходна пътека, на няколко метра от спирка на градски транспорт и като капак на всичко на кръстовище!
Жалба към общината номер 1: (директно към кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова или иначе казано "Данчето")
Здравейте,
за пореден път се убеждавам, че ние българите сме ценни само, когато има избори. Живея в кв. Драгалевци, елитен квартал според новите данъчни ставки, но никой не гледа какъв е имота, а всички ни таксуват наравно. Конкретният повод за настоящата жалба е относно  организацията на движението и липсата на тротоари в квартала ни. Разполагам с доста голямо количество снимков материал. Обаждал съм се безброй пъти на телефоните на "Градска мобилност", като операторите обясняват, че са строго профилирани и през почивните дни нищо не могат да направят - т.е. отказват съдействие. Обаждал съм се на 112, които от своя страна все предавали където трябва, но ефектът е както при горeспоменатите. Обаждал съм се и на 166 (от Градска мобилност казаха, че през почивните дни "паяците" са на подчинение на Полицията), но този номер отново прехвърля обаждането към телефон 112. И като за капак на всичко доста пъти съм се обаждал и на дежурния в "Столичния инспекторат" от където също никакво съдействие. В крайна сметка какво съдействие мога да очаквам от Вас, като дори и машина на поддръжка на пътищата има паркирана на тротоара.
Днес, неделя 06.11.2011г., реших да се разходя с малката ми дъщеря, която е на година и два месеца. Всичко много хубаво, но разходката в нашия "елитен" квартал е една малка Голгота. На малкото места, където има тротоари (става дума за главните пътища) са паркирали автомобили по безобразен начин затрудняващи движението. Най-безобразното изпълнение днес беше джип паркиран на тротоар точно на изхода на пешеходната пътека, на 3 метра от кръстовище и на около 10 - 15 метра от спирка на градския транспорт. След опитите ми да се оплача където и да е на горе изброените телефони накрая нищо не се получи. Да не говорим за това, че всеки божи ден пред едно кафене, намиращо се на ул."Нарцис" №2 се паркира по начин не позволяващ минаване по тротоара. Същата картина може да се наблюдава всеки работен ден пред Медицинския център на ул."Папрат" №7. При проявен интерес мога да приложа снимков материал, който доказва, че това е ежедневие. Също така може да се провери при въпросните изброени от мен телефони колко пъти сме подавали сигнал без никакъв ефект. В крайна сметка излиза, че ние само си плащаме данъците, избираме си управници, но когато поискаме от тях да си свършат работата, за която сме ги избрали и назначили се получава глас в пустиня. Ако вие не вземете съответните мерки ще сезирам медиите и всички, които биха се заинтересували как хората, които сме избрали не си вършат работата. В заключение държа да отбележа, че ще отстоявам правата си на гражданин на Столична община на безопасно и безпрепятствено движение по тротоарите и улиците на София, която се стреми да изглежда като европейска столица.
Отговорът на жалбата ми беше следния:
След няколко дни последва обаждане от страна на столичен инспекторат, на които им бяха дали за задача да ми заявят, че всъщност те са безсилни и видите ли "... ние ги глобяваме, те си плащат ниските глоби и пак си спират там".
Да не говорим за това, че лицето от инспектората ми заяви, че понякога също спира на въпросното място, понеже много бърза. Само че, драги читатели, действието се развива в кв. Драгалевци... повярвайте все още има много места за паркиране, че да не пречиш на никого и да не застрашаваш никого.
Но нейсе... цели 10 дни някой седял на пусия и дебнал споменатите от мен места. Ама всъщност нямаме толкова колеги, че да бъдем навсякъде.
Е да, но за това съм писал в жалба номер две.
Жалба към общината номер 2:
пиша Ви отново с молба за съдействие.
Става въпрос за жалба 94-ВД-3591/07.11.2011.
До колкото бях информиран днес 16.11.2011 жалбата ми е прехвърлена към столичен инспекторат. От там единственото, което можели да направят е да съставят актове за нарушение на водачите, което от своя страна не е възпитаващ фактор предвид ниската стойност на акта.
Моля да се вземе под внимание това, че Ви пиша за район намиращ се непосредствено пред училище!
Нека да се има предвид, че това застрашава живота на нашите деца.
Елегантно решение на проблема е поставяне на "колчета" на тротоара непозволяващи на автомобилите да паркират там.
Моля да бъде сезиран кмета на район Витоша, който е пряко подчинен на Вашата институция и бъде призован да си свърши работата.
Имайте предвид, че нямам намерение да оставя нещата да отшумят с времето. Ще търся всякакви законни инстанции, медии и страни имащи интерес към запазване здравето и живота ни на пътя особено това на децата ни, докато този проблем не бъде разрешен.
Поздрави
Отговор на жалбата ми все още нямам, но ще държа в течение. А сега ето малко снимки от въпросния спорен участък. Където аз, обикновеният данъкоплатец, искам да се сложат колчета, че да се подсигури сигурността на нашите деца, които един ден ще станат данъкоплатци на тази държава. Нищо лично, но както се множат циганите и ако не си защитим малкото останали деца от другите етноси накрая няма да има кой да плаща данъци.
imageТази е от днес 26.11.2011г. Това оранжевожълтото в ляво е училището. Дори и за тези нямащи книжка знака за пешеходна пътека е видим. Да не говорим, че няма метър и половина от оградата и ако искам да разходя дъщеря си, трябва да слизам с бебешката количка на платното. Ето малко по-стари, но не по-малко култови снимки. image
Без коментар....
image
Поредния симпатяга....
image
Продължаваме....
image
Забележете детското столче и къде е пешеходната пътека. В задачата за сто хиляди лева се пита, как да мина по тротоара с моята дъщеря. Отговор смислен от шофьора на джипа нямаше, но за сметка на това детето на този шофьор е в безопастност, от пешеходната пътека направо на задната седалка.
image
А ето ни го и номера, ако все пак някой в Столичен инспекторат прояви интерес. Пък може да е и на колега...
Засега стига толкова снимки. Имам доста снимков материал и не само от това място. Имам снимки на импровизирания паркинг малко по-надолу. Намират ми се малко снимки от интересната табела на тротоара пред магазина на "Италианеца", на която пише "Паркинг само за клиенти"... а аз пък си мислех, че е тротоар, но явно човекът го е купил от общината. И още много други материали, но както е видно от отговора на жалбите ми на никой не му пука. Май излиза, че тези, които се опитваме да спазваме закона сме балъци, бачкащи за тарикатите....
 
 






Гласувай:
0



1. mirkoslav - Много внимателно прочетох напи...
27.11.2011 01:04
Много внимателно прочетох написаното и за пореден сигурен съм че не и за последен път се убеждавам че в нашата мила Родина няма скоро да видим РЕД И ЗАКОННОСТ!!! Каквото и да си говорим никой няма да ни чуе.ОБРЕЧЕНИ СМЕ САМО ДА СТРАДАМЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА
цитирай
2. darkangel - С тази разлика, че този път няма да ги ...
27.11.2011 12:08
С тази разлика, че този път няма да ги оставя да не си свършат работата. Всъщност най-вероятно се чака да стане някой инцидент и тогава да се сетят да си свършат работата. Тогава ще ни обясняват как шофьорите са виновни и безумци, но ето на общината си свърши работата и сложи колчета за безопасност. Но както казах това ще се случи само след някой инцидент, до тогава всеки ще прехвърля топката другиму.
Имам намерение да намеся и медиите в конкретния казус и ще ми бъде забавно да слушам как обясняват защо при толкова жалби и при единен телефон за помощ никой не си върши работата.
В крайна сметка не искам нищо за мен лично. Искам общината където плащам данъци да използва част от тези пари да подсигури безопасност на децата ни и наистина да ни покаже, че сме европейци.
Всеки може да хване кофа с боя и да тегли няколко ленти по улиците забучвайки знак синя зона... Да, да събираме пари знаем как да стане, но нямаме и идея как да го направим по европейски
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darkangel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 209196
Постинги: 19
Коментари: 91
Гласове: 275
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930