Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2011 20:08 - Столична община или изкуството да не правиш нищо за гражданите част втора
Автор: darkangel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4979 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.12.2011 20:09


 Както някой от вас вече са чели ТУК , от известно време насам се опитвам да изискам Столична община да си свършат работата за която им плащаме.
Всъщност всичко е много тривиално и няма нищо общо с валящия сняг в момента, който отново ни хвана неподготвени, въпреки че от седмици се тръби с код жълто, оранжево и други разни цветове.
Понякога си мисля, че от общината дори да знаят с точност като ден и час кога точно ще падне сняг дори да е един ден в годината, те пак ще са неподготвени.
Но стига по този въпрос, това не е темата на сегашния ни разговор.
С две думи искам от общината да поставят колчета на тротоара в квартала където живея, пред училището, непосредствено пред една пешеходна пътека. Всъщност това не го искам за себе си, искам да го направят като по този начин ми попречат и на мен да спирам там, само с цел да се предпазят децата учещи в училището от инциденти.
За съжаление в България обикновено се случва нещо чак когато някой пострада или бъде осакатен за цял живот.
Но стига толкова приказки от мен, ето отговора на жалбата ми към Столична община след цял месец чакане.

image
image
image Всичко това щеше да бъде много хубаво ако някой си мръднеше изобщо пръста да свърши нещо. Както си спомнят тези от вас, които са чели предишния ми постинг преди да се обърна към Столична община, първо се обърнах към "Център за градска мобилност", след това опитах на "166" и накрая всичко ме отведе до "112", които казаха, че нищо не може да се направи, но поне го казаха от сърце. :)
В крайна сметка както казах в предния си постинг нямам намерение да ги оставя този път да не си свършат работата, като им написах още една жалба.

 


Жалба № 3

Здравейте, много благодаря за отговора на предишната ми жалба към Вас 94-ВД-3591/07.11.2011. Отговорът, получен от страна на представената от Вас институция е безмислен и безумен, с което загубихте няколко гласа за изборите след четири години от мен и моето семейство. За пореден път Вашата институция доказва, че много умело може да прехвърля отговорност към други институции, но работа да свърши не успява. В предната жалба към Вас нямах предвид да ме прехвърлите към Пътна полиция, които евентуално да вдигнат неправилно паркиралите автомобили. Имах предвид да направите така, че да няма неправилно паркирали автомобили, като поставите колчета, които да възпрепятстват неправилното паркиране поне пред училището, където минават всеки ден нашите деца. Една бърза справка из новините в мрежата показва тенденция Столична община да свърши работата, за която ние данъкоплатците и плащаме заплатите, след като стане някое нещастие (за справка светофара Младост, Люлин, гърбиците пред училищата). Кажете чакате да стане нещастие с някое от децата ходещи на училище в кв. Драгалевци за да си свършите работата ли? Обяснете ми колко е трудно да се монтират десет колчета за да не може да се паркира "като арабин в пустиня". Предполагам, че забъркването на малко цимент наистина е по-трудно и не толкова доходоносно занимание като минаване с кофа боя по софийките улици, за да бъдат направени на синя зона. От което пак страдаме ние, обикновените данъкоплатци, че и без това тесните и задръстени улици стават още по-тесни и задръстени защото общината събира пари. Може би трябва да пиша официално писмо до Брюксел с молба за парична помощ с цел изграждане на няколко колчета? А може би трябва в следващата си жалба да се обърна директно към министър председателя на РБ г-н Бойко Борисов, че да може да бъдат изградени десетина колчета?  Вижте, няма да се откажа толкова лесно от идеята си Вие като институция да си свършите работата. В крайна сметка благодарение на нас данъкоплатците Ви и работещите във тази институция има какво да сложите на Коледната трапеза. И понеже ние Ви плащаме заплатите с нашите данъци дойде време да ви накараме да поработите малко.
Приложение:1
1. Копие от тази жалба ще бъде изпратена до Омбудсмана на Република България 2. Копие от жалбата ще бъде изпратено до Европейския Омбудсман. 3. Копие от тази жалба,предишните жалби,както и отговора от Ваша страна ще бъдат изпратени на Нова телевизия. 4. Копие от тази жалба ще бъде бъде изпратено до кмета на район Витоша.
С уважение ....................


Дотук много добре... 
Поиграх си известно време ровейки из нета и намерих как се праща жалба до Европейския омбудсман, като пратих копие на тази към писмото. 
Също така си направих труд да пратя една и до нашия Омбудсман, симпатичен ми е, пък може и работа да свърши.
За да е завършена картинката се обадих в Нова телевизия, но както споменах по-горе, жертви няма и те гледам нямат интерес, но за сметка на това от БТВ се заинтригуваха уж.....
В крайна сметка вече споменах, искам си колчетата и имам намерение да си ги получа, че ако ще и до Брюксел за пари ще пиша.
Може би ще си зададете въпроса WTF всичко това....
Ами писна ми да си плащам като поп и накрая една група "малцинство" да бъдат облагодетелствани за моя и Ваша сметка.
В крайна сметка щом сме Европейци и трябва да спазваме техните закони, цени и всичко останало, то в такъв случай е време да се научат да ни зачитата правата.
Та аз ще си рева, докато някой някъде не ме чуе.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darkangel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 209215
Постинги: 19
Коментари: 91
Гласове: 275
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930